Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Το κέικ που μας κακομαθαίνει...Στην Νέα Τηλεόραση Κρήτης


Πόσο πολύ αγαπάμε τα σοκολατάκια του Πρέσβη ?
Υπάρχει κάποιος που δεν τα τρώει ?
Ερωτήματα που βασανίζουν την νοικοκυρά που φτιάχνει το συγκεκριμένο κείκ ?
ΟΧΙ!!!
Όλοι αγαπούν και τρώνε με μανία τα σοκολατάκια που μας κακομαθαίνουν...πόσο μάλλον αν τα κλείσουμε σε ένα φουντουκοκέικ με φουντοκοσοκολατοεπικάλυψη!!
Επισκεφτήκαμε λοιπόν την εκπομπή "Στο Κόκκινο" με την Γωγώ Καλιδονάκη και τον Νίκο Μοτάκη
και φτιάξαμε ένα από τα καλύτερα κέικ που έχω δοκιμάσει...
Δικό σας!


Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη . Προσθέτουμε τα αυγά (το μείγμα απορροφάει το αυγό και βάζουμε το επόμενο). Ρίχνουμε και το γιαούρτι την κανέλα και το γάλα. Βάζουμε το μπέικιν μέσα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι  , ανακατεύοντας απαλά με μία  σπάτουλα. 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μισό μείγμα και βαζουμε τέσσερις μεγάλες κουταλιές πραλίνα και 6 σοκολατάκια.Βάζουμε από πανω το άλλο μισό μείγμα και πασπαλίζουμε φουντούκια.Ψήνουμε το κέικ, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, πάνω κάτω αέρα , για περίπου 1 ώρα.Το κόλπο με το μαχαιράκι πιάνει πάντα!!



Για την επικάλυψη λιώνουμε δύο σοκολάτες με φουντούκι  σε μπεν μαρί και αφού παγώσει το κέικ το περιχύνουμε ,πασπαλίζουμε φουντούκι καβουρδισμένο και  βάζουμε πάνω από την επικάλυψη σοκολατάκια!

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την εκτέλεση και τον στολισμό του κέικ..

http://www.neatv.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου