Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Κέικ πορτοκαλένιο...πολύ πορτοκαλένιο.. Σιροπιασμένο...με σιρόπι πορτοκαλιού!



 Το κέικ πορτοκάλι...είναι το αγαπημένο του Νίκου μου..του Αγίου Νικολάου λοιπόν σήμερα και έχει την τιμητική του..αλλά επειδή το αγόρι αγαπάει και τα σιρόπια...Το σιρόπιασα...Του αρέσει όμως και η σοκολάτα...Το σοκολάτιασα! Κομματάκια γλυκού πορτοκαλιού και αμυγδαλάκι για το στόλισμα!
Χρόνια πολλά στον Νικόλα μου και σε όλους τους Νικολήδες!

Υλικά για το κέικ
1 πακέτο φαρίνα 
250 γρ βούτυρο
440 γρ ζάχαρη 
4 αυγά 
2 κ.σ λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
ξύσμα από 2 πορτοκάλι
250 Ml χυμό πορτοκάλι

Υλικά για το σιρόπι


Σιρόπι: 2φλιτζάνια ζάχαρη 1 φλιτζάνι νερό 1 φλούδα πορτοκαλιού
Για την επικάλυψη
1 κουβερτούρα


Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη , μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά (το μείγμα απορροφάει το αυγό και βάζουμε το επόμενο). Ρίχνουμε και το λικέρ, το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι. Βάζουμε το αλάτι μέσα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι  , ανακατεύοντας απαλά με μία  σπάτουλα. 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε το κέικ, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170oC, αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα.Το κόλπο με το μαχαιράκι πιάνει πάντα!!
 
Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό και την φλούδα πορτοκαλιού . Βράζουμε το σιρόπι για 7 λεπτά,περιχύνουμε το ζεστό κέικ με κρύο σιρόπι . Το αφήνουμε να ρουφήξει το σιροπάκι  για 1/2 ώρα και το σερβίρουμε.

Για την επικάλυψη λιώνουμε την κουβερτούρα  σε μπεν μαρί και αφού παγώσει το κέικ το περιχύνουμε πασπαλίζουμε αμύγδαλο κροκάν και Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι σε μικρά κομματάκια!


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου