Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Μπουρέκια με φρέσκια μυζήθρα πές τα και Φλογέρες!



Σιροπιασμένα φύλλα χρυσού γεμισμένα με τον Ανθό των τυριών για καλημέρα....

1 πακέτο Φ. Βηρυττού
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα (Χρησιμοποιώ Κερκύρας)

1 κιλό μυζήθρα
1 αυγό
6 κ.σ ζάχαρη
κανέλα

Σιρόπι: 2φλιτζάνια ζάχαρη 1 φλιτζάνι νερό 1 φλούδα λεμονιού

Ανακατεύουμε και λιώνουμε την μυζήθρα με το πιρούνι.
 Κόβουμε το φύλλο δημιουργόντας τέσσερις λωρίδες.Βουτυρώνουμε καλά το κάθε φυλλαράκι και τυλίγουμε μπουρεκάκι και τα βάζουμε με τη σειρά σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφουμε με βούτυρο και τα ραντίζουμε με λίγο νεράκι, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180° C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σιρόπιασε με!


Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό και την φλούδα λεμονιού . Βράζουμε το σιρόπι για 7 λεπτά, βγάζετε τη φλούδα και περιχύνουμε τα χλιαρά μπουρέκια με χλιαρό σιρόπι. Τα αφήνουμε να ρουφήξουν σιροπάκι 1 ώρα και τα σερβίρουμε.

Δάγκωσε με!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου