Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Τριπλό κέικ σοκολάτας με Σάλτσα Μερέντας του Chef Μιχάλη Μάρθα


470 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
410 γρ Αλεύρι
170 γρ Κακάο Σκόνη
7 γρ Μπεικιν Παουντερ
7 γρ Μαγειρική Σόδα
4 γρ Αλάτι
2 Αυγά
230 ml Γάλα
110 ml Καλαμποκέλαιο
10 γρ Υγρό βανίλιας
170 ml Ζεστό νερό

Σάλτσα πραλίνα
250 ml Ζεστό νερό
300 γρ Σοκολάτα πραλίνα ( merenda, nutella)

Κέικ Σοκολάτας:

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς
Σε ένα μπολ προσθέτετε Αλεύρι, κακάο, baking powder, μαγειρική σόδα, αλάτι ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα κ το αφήνουμε.
Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε ζάχαρη, γάλα, καλαμποκέλαιο, αυγά, υγρό βανίλιας, ανακατεύουμε για ένα λεπτό και σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα με τα στέρεα υλικά λίγο λίγο.
Μόλις γίνεις ένα ομοιογενές σφιχτό μείγμα ρίχνουμε το ζεστό νερό μέχρι να δέσει πάλι το μείγμα μας.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος τοποθετούμε το μείγμα μας και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.

Σάλτσα πραλίνα:
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό. Μόλις πάρει βρασμό το αφαιρούμε και το ρίχνουμε στο σκεύος με την πραλίνα σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε το κεικ από το φούρνο και το κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος.
Ποτίζουμε το κέικ με την πραλίνα σοκολάτα χρησιμοποιώντας μια κουτάλα λίγο λίγο και παντού.
Τοποθετούμε το κέικ στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.
Έτοιμο!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου