Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Τάρτα Σνίκερ του Chef Μιχάλη Μάρθα


Βάση τάρτα

290 γρ αλεύρι
180 γρ Βούτυρο Φρέσκο ανάλατο
75   γρ Ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
 1/2  κ.γ αλάτι
 1 Φρέσκια βανίλια

 Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το κρόκο αυγού,νερό και βανίλια,αφήστε το στην άκρη.
 Για να κάνετε τη ζύμη με το χέρι, σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χρησιμοποιώντας έναν κόπτη ζαχαροπλαστικής, κόψτε το βούτυρο μέσα στο αλεύρι μέχρι η υφή του μοιάζει με χονδροειδή καλαμποκάλευρο, το βούτυρο με τεμάχια, όχι μεγαλύτερα από μικρά ζαράκια. Προσθέστε το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μόνο μέχρι να γίνει ζύμη. 
 Για να κάνετε τη ζύμη σε μίξερ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι στο μπολ του μίξερ. Προσθέστε το βούτυρο και κτύπησε σε μέτρια-χαμηλή ταχύτητα έως ότου η υφή να μοιάζει με χονδροειδή καλαμποκάλευρο, το βούτυρο με τεμάχια, όχι μεγαλύτερα από μικρά ζαράκια. 
Προσθέστε το μείγμα αυγών και χτυπήστε ακριβώς μέχρι να γίνει ζύμη.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και σχηματίστε μια μπάλα. Τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει περίπου 30 λεπτά.  Για να ανοίγουμε τη ζύμη, σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε το ζυμάρι σας και με 6-8 ελαφριά χτυπήματα του πλάστη ανοίξτε το ζυμάρι. Σηκώστε τη ζύμη και να της δώσει ένα τέταρτο της στροφής. Τινάξτε την κορυφή της ζύμης ή του πλάστη με το αλεύρι, όπως απαιτείται, και στη συνέχεια ανοίγουμε μέχρι η ζύμη να είναι περίπου 1/8 ίντσα παχιά. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό, κοφτερό μαχαίρι και κόψτε 2 ίντσες μεγαλύτερο σε διάμετρο απο την διάμετρο της τάρτα σας. Τοποθετήστε την στο σκεύος της τάρτας απλώνοντας την ζύμη καλά στις άκρες με τα δάχτυλα μας. Τρυπήστε με ένα πιρούνι την ζύμη σε όλα τα σημεία της και τοποθετήστε την στο φούρνο στους 160c για 20 λεπτά.

 Αλμυρή καραμέλα
300 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
135 γρ φρέσκο βούτυρο
  180 ml κρεμά Γάλακτος
1/2 κ.γ αλάτι
Τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την ζάχαρη σε μέτρια και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι η ζάχαρη να μετατραπεί σε υγρή και πορτοκάλι σκούρο χρώμα. Να είστε προσεκτικοί να μην αφήσετε να πάρει παραπάνω χρώμα και να αφαιρέσετε την ζάχαρη (καραμέλα) από την φωτιά μόλις λιώσει τελείως. Αφαιρέστε την για 20 δευτέρα έξω από την φωτιά και προσθέστε πολύ προσεχτικά το βούτυρο και με ένα σύρμα ανακατέψτε γρήγορα μέχρι να λιώσει τελείως.  Περιμένετε περίπου 1 λεπτό και προσθέστε και την κρέμα Γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ομογενές μείγμα. Τέλος το αλάτι και αφήστε την στο ψυγείο ανακατεύοντας ανα διαστήματα για να σφίξει η καραμέλα σας.

Σοκολάτα Ganache
320 γρ Σοκολάτα 60%
320 γρ Κρέμα γαλακτος
40   γρ Φρεσκο Βούτυρο
 Τοποθετήστε τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια κ το βούτυρο σε πυρίμαχο μπολ μεσαίου μεγέθους. Τοποθετήστε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε την να σιγοβράσει.  Ρίξτε την πάνω από τη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει πλήρως.
 Στρώσιμο τάρτας Προσθέτουμε στο πάτο της ψημένης τάρτας ψημένα φιστίκια, στρώνουμε το μισό μείγμα από την αλμυρή καραμέλα προσεχτικά να καλύψουμε όλη την επιφάνεια. Τοποθετούμε από πάνω όλο το μείγμα της σοκολάτας ( το οποίο έχουμε φτιάξει μόλις ) και μετά τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο να παγώσει.  Μόλις σφίξει η σοκολάτα την βγάζουμε από το ψυγείο προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα απο την αλμυρή καραμέλα απο πάνω και γαρνίρουμε την τάρτα μας με ακόμα λίγα φιστίκια, τρίμμα μαύρης κ λευκής σοκολάτας και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο. Αφήνουμε 2-3 ώρες και έτοιμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου