Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Εστιατόριο "Το Πηγάδι"

Σε μία αυλή του Ρεθύμνου που κάποτε ήταν προέκταση ενός μεγάλου Βενετσιάνικου κτιρίου και χρησιμοποιούταν για το πότισμα και την φύλαξη των αλόγων,βρίσκεται το εστιατόριο Πηγάδι.
Το κτήριο την εποχή της τουρκοκρατίας καταστράφηκε ολοσχερώς, τα μόνο που έμειναν όρθια ήταν η αυλή και ο εξωτερικός τοίχος που κατά την αναστήλωση βρέθηκε το πηγάδι μία μεγάλη πέτρινη γούρνα και μία κεφαλή λιονταριού από την εποχή της Ενετοκρατίας και αυτή τη στιγμή διακοσμούν τον χώρο.






Τα πιάτα που δοκιμάσαμε 

Σαλάτα από ρολάκια Σφακιανής πίτας γεμισμένα με μαριναρισμένα λαχανικά από ποικιλία μαρουλιών σερβιρισμένα με dressing μελιού και αρωματισμένα με εστραγκόν.


 Φιλέτο κοτόπουλο σχάρας με σάλτσα φέτας και πικάντικο τραχανά αρωματισμένη με ρίγανη.




Ο μουσακάς
Επιδόρπιο πρώτο
Τσιζκέικ με μπισκότα χαρουπιού κρέμα ξινομυζήθρας αρωματισμένη με μαστίχα Χίου και σπιτική μαρμελάδα πορτοκαλιού.

Μιλφέιγ με φύλλα ξεροτήγανου,μους σοκολάτας.παρθένο ελαιόλαδο και πετιμέζι αρωματισμένο με ελληνικό καφέ

Ήταν μία πολύ όμορφη βραδιά με πλούσιες γεύσεις και δυνατά αρώματα.
Ο Χάρης Παυλάκης ιδιοκτήτης και chef έχει δημιουργήσει ένα χώρο Μεσογειακής γεύσης με πολύ δημιουργικές και τολμηρές πινελιές και με ιδιαίτερη έμφαση στην Κρήτη και στα προϊόντα που παράγονται από μικρούς τίμιους παραγωγούς.Κοντά του ο chef Σίμος Σιμάκης νέα γενιά..νέες ιδέες..δίνει μία άλλη νότα στο menu.
Ένα αρμονικό πάντρεμα ποιότητας υλικών. ατμόσφαιρας του χώρου,ανθρώπων και όρεξη για καλύτερη κουζίνα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Αν ζείτε ή σας φέρει ο δρόμος σας στο Ρέθυμνο αξίζει να το δοκιμάσετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου