Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ανεβατά με σοκολάτα

Μία συνταγή που παραδοσιακά γίνεται με χόρτα ή φρέσκια μυζήθρα...Μερικές φορές μου αρέσει να γαργαλάω τις παραδοσιακές συνταγές...όταν έχουν τέλειο και μόνο τέλειο αποτέλεσμα θα τις μοιράζομαι μαζί σας!
Αυτή την φορά δοκίμασα να βάλω  σοκολάτα στα ανεβατά και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο απ 'ότι περίμενα....Ξετρελάθηκαν μικροί και μικρότεροι μέσα στο σπίτι!!


Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ λάδι
1 κ,γ αλάτι
1 σφηνάκι ρακί
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για την γέμιση
Μερέντα ή Νουτέλα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός το αλεύρι.
Διαλύουμε την μαγιά και αρχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε αλεύρι, τα 500 γρ είναι σχετικό 
όσο μας τραβήξει έτσι ώστε να έχουμε μία αφράτη και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.


Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σκεπασμένη σε ένα ζεστό μέρος.
Είναι πολύ σημαντικό να φουσκώσει σωστά γιατί από αυτό εξαρτάται πόσο αφράτα θα γίνουν.
Ανοίγουμε ένα φύλλο και κόβουμε με κουπ γεμίζουμε με σοκολάτα.




Και το κλείνουμε με τα δάχτυλα πλάθοντας ένα τέλειο μπαλάκι στο μέγεθος ενός καρυδιού.


Τα αραδιάζουμε σε μία ξύλινη αλευρωμένη επιφάνεια και περιμένουμε να ξαναφουσκώσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
ΌΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ




Σε ένα κατσαρολάκι βαθύ και μικρό βάζουμε μπόλικο λάδι και το αφήνουμε να κάψει.
Βάζουμε μέσα τα ανεβατά μας και χαμηλώνουμε έτσι ώστε να ψηθούν σωστά. Γυρνάμε με ένα πιρούνι για να πάρουν απο παντού χρώμα.
Τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Το σερβίρισμα

Σε μία πιατέλα κάνουμε ένα βουναλάκι βάζουμε μέλι και προσφέρουμε!!

Καλή Επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου