Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Κρίταμο Τουρσί! Μεζές από τους λίγους!



Το βρίσκουμε να αγκαλιάζει στα βράχια της παραλίας πάντα δίπλα στη θάλασσα,σε όλα τα ρομαντικά ακρογιάλια. Μπορείτε να το μαζέψετε το καλοκαίρι και να το φτιάξετε τουρσί με καλύτερους μήνες τον συγκομιδής Μάιο και τον Ιούνιο. Το χρησιμοποιούμε σε όλες τις σαλάτες. Ταιριάζει πολύ με την ντομάτα και τη βραστή πατάτα, το χταποδάκι και την σαρδέλα αλλά και σκέτο συνοδεύει υπέροχα την τσικουδιά ή το τσιπουράκι μας.



Υλικά
Κάθε 250 γρ Κρίταμο θα χρειαστούμε 500 ml νερό 200 ml ΛΕΥΚΟ ξύδι και 1 κ.σ Ανθό Αλατιού

Εκτέλεση

Διαλέγουμε τα τρυφερά βλαστάρια με τα φύλλα τους και τα καθαρίζουμε από τα κιτρινισμένα φύλλα. Τα πλένουμε πολύ καλά, δύο τρεις φορές.

Βράζουμε το νερό και το ξίδι σε μια κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα κρίταμα και τα ζεματίζουμε για μόνο1΄.
Τα βγάζουμε από το νερό και τα βουτάμε μέσα σε μία λεκανίτσα με παγωμένο νερό και παγάκια έτσι ώστε να σταματήσουμε τον βρασμό.
Αφήνουμε το ξίδι και το νερό να κρυώσουν. Γεμίζουμε τα βάζα με το κρίταμο. Προσθέτουμε σε κάθε βάζο 1 κ.σ. αλάτι (ανθός αλατιού) και συμπληρώνουμε με το κρύο ξιδόνερο. Αφού γεμίσουμε τα βάζα βάζουμε ένα δάχτυλο λάδι πάνω πάνω στο βάζο.



Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου