Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Λικέρ πορτοκάλι

 Επειδή αυτή την εποχή τα πορτοκάλια περισσεύουν και είναι μελένια ας ξεκινήσουμε να τα κλείνουμε στο μπουκάλι....Μία συνταγή που με ακολουθεί από την παιδική μου ηλικία... 

                                     Πορτοκαλόρακι 



Υλικά

•   5  πορτοκάλια μέτρια (περίπου 800 γραμ.)
•   700  γραμ. ρακί
•   500  γραμ. ζάχαρη
•   500  γραμ. νερό
•   10  γαρύφαλλα
•   2  ξύλα κανέλλας

Εκτέλεση
Πλένουμε τα πορτοκάλια πολύ προσεκτικά , τα κόβουμε στη μέση, τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς, ρίχνουμε την ζάχαρη τις κανέλες και τα γαρύφαλλα και προσθέτουμε τη ρακί και το νερό.
Το σφραγίζουμε, το ανακινούμε ελαφρά και το αφήνουμε για 25- 30 ημέρες, σε σκιερό μέρος, ανακινώντας το κάθε 3  μέρες.

Μετά τις 20-30μέρες το ανοίγουμε και το περνάμε από σουρωτήρι για να χωρίσουμε το υγρό από τα πορτοκάλια .
Τα πορτοκάλια τα στίβουμε μέσα στο ποτό μας, πιέζοντάς τα στη χούφτα μας, για να βγάλουμε όλα τα υγρά τους.
Τέλος φιλτράρουμε το ποτό, χρησιμοποιώντας ένα τουλπάνι.
Περνάμε το ποτό απο το τουλπάνι μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι είναι τέλεια φιλτραρισμένο.(δεν απαιτεί πάνω απο τρεις φορές συνήθως).Το τοποθετούμε σε μπουκάλι.

Tipάκι
Αν βάλετε μέσα και αρμπαρόριζα απογειώνεται 















1 σχόλιο: