Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Γλυκάκι ψυγείου Ανοιξιάτικο..με φράουλα σοκολάτα και μπισκοτάκια!!!!!!


Ένα τόσο απλό γλυκάκι και όμως τόσο πολύ νόστιμο που ξετρελαίνει όλη την οικογένεια!!!! όσα ποτηράκια και να φτιάξω δεν τα βρίσκει δεύτερη μέρα στο ψυγείο.

Δοκιμάστε το οπωσδήποτε...θα σας λατρέψουν!!!




Υλικά για φράουλες

250 γρ φράουλες
3 κ.σ μαρμελάδα φράουλα
2 σφηνάκια λικέρ φράουλα(αν δεν υπάρχει αντικαταστήστε με κονιάκ)


Εκτέλεση 



Πλένουμε τις φράουλες και τις στεγνώνουμε καλά. Τις κόβουμε ροδέλες και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με την μαρμελάδα και το λικέρ. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα






Θα χρειαστούμε επίσης και ένα πακέτο Digestive.



Υλικά για Creme patisserie σοκολάτας



•    300 ml. γάλα
•    200 ml. κρέμα γάλακτος
•    110 γρ. ζάχαρη
•    1 αυγό
•    3 κρόκους αυγών
•    30 γρ. κορν φλάουρ
•    10 γρ. αλεύρι
•    125 γρ. κουβερτούρα
•    1 πρέζα αλάτι
•    1 κ.σ. βούτυρο

   Όλα τα υλικά είναι καλό να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.



Εκτέλεση



Παίρνουμε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αυγό, τους κρόκους, το κόρν φλάουρ, το αλάτι και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε για πέντε λεπτά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. 
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά,  ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.

Όταν ζεσταθούν ελαφρά..ίσα ίσα, ρίχνουμε μια κουτάλα από το ζεστό μείγμα γάλακτος και κρέμας στο μείγμα των αυγών για να εξισορροπήσουμε την θερμοκρασία των αυγών έτσι ώστε να μην κόψουν.
Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μείγμα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα μας την αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και την σοκολάτα και δουλεύουμε μέχρι να γίνουν όλα ένα και βελούδινα. 

Τοποθετούμε μια μεμβράνη που να ακουμπάει πάνω στην κρέμα, για να μην  μας πιάσει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.



  
Όταν οι κρέμα έρθει σε θερµοκρασία δωµατίου, την φυλάµε στο ψυγείο µέχρι να τις χρησιµοποιήσουµε.
Λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε για να γίνει πάλι αφράτη την χτυπάμε για λίγο με τον αυγοδάρτη μας.

Συναρμολόγηση γλυκού







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου